232

Bijeenkomsten en corona

Wij doen er alles aan om onze bijeenkomsten veilig te laten verlopen. De locaties en docenten volgen uiteraard alle coronarichtlijnen van het RIVM en de overheid.

Cursus Huurrecht voor zorgorganisaties

Vanwege de extramuralisering verhuren veel zorgorganisaties zelf hun woningen aan extramurale klanten. Met welke juridische aspecten krijgt u dan te maken?

Tanja de Groot of Georgie Geurts van VBTM Advocaten praat u deze dag bij over het huurrecht en de individuele huurovereenkomst.

Huurrecht en huurovereenkomsten
Tijdens de cursus wordt stilgestaan bij vragen als: Welke rechten en plichten hebben de verhuurder en de huurder? En wat is huurbescherming? Voor welke huurovereenkomst kiest u en wat staat er in? Kiest u voor koppeling van zorg en wonen in de overeenkomst? En wat betekent dat als de zorgvraag eindigt? Welke mogelijkheden voor tijdelijke huur zijn er sinds de invoering van de Wet doorstroming huurmarkt? Wat zijn de verplichtingen als u huurt van een woningcorporatie? Moet u passend toewijzen? En kan mijn huurovereenkomst met mijn verhuurder tussentijds gewijzigd worden?

De cursus behandelt alle voor zorgorganisaties relevante aspecten van het huurrecht en individuele huurovereenkomsten. Hierbij staat de relatie tussen de zorgorganisatie als verhuurder en de cliënt als huurder centraal, maar wordt ook aandacht besteed aan uw positie als huurder van een gebouw.

Na het volgen van deze cursus heeft u inzicht in de belangrijkste uitgangspunten van het huurrecht en de aard en inhoud van de individuele huurovereenkomst. Daarnaast leert u de specifieke (huurrechtelijke) regelgeving kennen die van toepassing is in de huurrelatie tussen een zorgorganisatie en een cliënt.

Er is veel ruimte voor interactie, het stellen van uw vragen en het uitwisselen van ervaringen.

De cursus 'Huurrecht voor zorgorganisaties' behoort tot de cursusreeks Verhuur van zorgwoningen van Nestas communicatie. Deze reeks is een vervolg op het Kennisprogramma Extramuralisering dat werd georganiseerd door het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg (KCWZ). 

PROGRAMMA

Welkom en kennismaking

Toelichting op het programma

De Huurovereenkomst

 • Definitie
 • Huurovereenkomst/gebruiksovereenkomst
 • Totstandkoming
 • Onbepaald/bepaald
 • Koppeling met zorgovereenkomst/begeleidingsovereenkomst


Rechten en plichten

 • Huurder (o.a. goed huurderschap)
 • Verhuurder (o.a. gebrekenregeling)


Betrokken partijen naast huurder

 • Inwoner
 • Medehuurder
 • Onderhuurder
 • Gevolgen van overlijden van de huurder


Einde huurovereenkomst

 • Opzeggingsgronden en formaliteiten
 • Overlijden huurder
 • Ontbinding bij wanprestatie
 • Gevolgen van einde zorgovereenkomst/hulpverleningsovereenkomst
 • Mogelijkheden tussentijdse beëindiging huurovereenkomst met eigenaar van het pand

Data en locatie
- donderdag 25 november 2021
- dinsdag 29 maart 2022
- donderdag 22 september 2022
- maandag 28 november 2022
Duur: hele dag (09.00 - 16.30uur)
Mercure Hotel, Amersfoort

Doelgroep
Managers en medewerkers van zorgorganisaties.

Docent
Deze cursus wordt verzorgd door Tanja de Groot of Georgie Geurts, advocaten;werkzaam bij VBTM advocaten. Tanja en Georgie adviseren zorgorganisaties en woningcorporaties op het terrein van scheiden van wonen en zorg en Tanja is auteur van diverse voorbeeldhuurovereenkomsten van het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg.

Kosten
De kosten van de cursus bedragen € 515 per persoon, inclusief inlooplunch, koffie, thee en exclusief btw.

Aanmelden
U kunt zich hier aanmelden voor deze cursus.

Annuleren
U kunt schriftelijk en kosteloos annuleren tot 14 dagen voor de cursus. Bij annulering binnen 14 dagen, brengen wij u de helft van de deelnamekosten in rekening. Bij annulering binnen 36 uur voor aanvang van de cursus of bij niet verschijnen, brengen wij u de volledige deelnamekosten in rekening. U krijgt dan wel de documentatie toegezonden (dit geldt ook voor annuleringen binnen 14 dagen). U kunt zich altijd laten vervangen door een collega.

Organisatie
Nestas communicatie
Esther Rijken
T: (036) 530 77 00)
E: nestas@nestas.nl 


Veluwezoom 32   -  1327 AH Almere   -   T. 036 530 77 00    -   E. nestas@nestas.nl

Algemene voorwaarden    -   Privacyverklaring   

Copyright Nestas communicatie © 2018    -   Powered by Idas B.V. Internet & ICT    -   Sitemap    -   Inloggen