217

Woonkostenkrant 2022

Banner Woonkostenkrant 2017

Door de corona-crisis en daarbovenop de hoge inflatie zijn veel mensen er in inkomen op achteruit gegaan. Daarom zijn inzicht in je financiën en besparen op kosten extra belangrijk. Met de Woonkostenkrant 2022 help je jullie huurders daarbij.

Met de Woonkostenkrant 2022 geef je jullie huurders antwoord op belangrijke vragen: Wat betaal ik als huurder nou eigenlijk aan woonlasten? En hoe kan ik op deze en andere kosten besparen?

In de Woonkostenkrant vinden je huurders veel nuttige informatie en handige tips. Met dit keer aandacht voor onder andere geldstress en hoe dat ons gedrag verandert, het controleren van de energierekening en financiële hulp voor mensen met huisdieren. Bovendien staat de Woonkostenkrant vol tips om te besparen en om de huishoudportemonnee gezond te houden.


Benieuwd naar de precieze inhoud en vormgeving? Klik hiernaast op de afbeelding.


Klik op dit plaatje voor de inhoud en vormgeving van de krant Inhoud Woonkostenkrant 2022

Pagina 1:
>> Stress verandert ons gedrag
Een interview met lector Schulden en Incasso Nadja Jungmann. Geldstress verandert iemands gedrag. Nadja vertelt hoe woningcorporaties daar steeds meer rekening mee houden.

>> Wat betaalt u aan wonen? 
Een overzicht met de kostenposten huur, servicekosten, water/gas/elektriciteit, heffingen en de inboedelverzekering.

Eigen artikel in plaats van hoofdartikel?
Een eigen artikel en foto op de voorpagina? Als je een eigen versie van de krant in kleur bestelt, is dit gratis. 
Je kunt bijvoorbeeld uitleggen wat je als corporatie doet om de woonlasten voor je huurders te beperken. 
Je levert een tekst op maat (met foto) en wij zorgen voor de rest. (Je krijgt een opgemaakt proef ter fiattering.)

Pagina 2:
>> App voorkomt terugbetalen toeslag
Veel mensen twijfelen om toeslagen aan te vragen, omdat ze bang zijn dat ze die later moeten terugbetalen. Om terugbetalen te voorkomen, is er een handige app.

>> Waarom gokken geen goed idee is
Sinds 1 oktober 2021 is online gokken toegestaan in Nederland. Het aantal gokverslaafden dat zich meldt bij een kliniek is sindsdien flink toegenomen. Dit artikel legt uit waarom gokken een slecht idee is en biedt een alternatief.

>> Tips om te besparen
Een aantal verrassende aanbevelingen.

Pagina 3:
>> Zoveel mogelijk onze huurders helpen
Dit artikel vertelt hoe woningcorporaties hun huurders zoveel mogelijk helpen. Door bijvoorbeeld niet de maximale huurverhoging te vragen. En met maatwerkregelingen voor huurders met een huurachterstand. 
 
>> Oproep voor huurders met (dreigende) huurachterstand
In een opvallend kader worden huurders met een (dreigende) huurachterstand aangespoord om contact op te nemen met hun corporatie. Want hoe eerder iemand hulp vraagt, hoe eerder die uit de problemen is.

>> Tips om te besparen
Nog een aantal verrassende aanbevelingen.

Pagina 4:
>> Klopt de energierekening?
Uit een steekproef van Vereniging Eigen Huis blijkt dat de energierekening niet altijd klopt. Daarom vijf punten om de rekening op te controleren. 

>> Hulp voor huishoudens met huisdieren
Voor huishoudens met een laag inkomen is er op veel plekken hulp voor bijvoorbeeld voer en medische hulp voor huisdieren.

>> Kostgeld: geen gek idee
Een aansporing om thuiswonenden kinderen met een eigen inkomen kostgeld te laten betalen.

>> Handige websites
Een aantal handige sites voor de consument. Met een korte toelichting.

De Woonkostenkrant is een uitgave van Nestas communicatie

De Woonkostenkrant kent verschillende versies:

- de algemene versie
- een eigen versie met jullie eigen logo op pagina 1 en een tekstkader (85 mm x 130 mm) op pagina 4 in kleur*. De inhoud van de krant is verder gelijk aan die van de algemene versie.
- een eigen versie met jullie logo op pagina 1 en een tekstkader (85 mm x 130 mm) op pagina 4 in zwart. De inhoud van de krant is verder gelijk aan die van de algemene versie.

Het voordeel van jullie logo op de krant is dat jullie als afzender duidelijk herkenbaar zijn. 

* Gratis eigen artikel op de voorpagina
Wil je je eigen artikel op pagina 1? Bijvoorbeeld om uit te leggen wat jullie als corporatie doen om de woonlasten voor jullie huurders te beperken? Dat kan! Dit artikel komt dan in de plaats van het interview met Nadja Jungmann. 

Je levert uiterlijk 26 september een tekst aan van 280 tot 340 woorden en een liggende foto in hoge resolutie. Wij zorgen voor de rest. Per mail ontvang je ter fiattering een proef (pdf) van uw jullie voorpagina.
Als je de Woonkostenkrant met jullie logo in kleur bestelt, is een eigen artikel gratis. 

De Woonkostenkrant is een uitgave van Nestas communicatie


Schrijfstijl en vormgeving

De Woonkostenkrant is een uitgave van Nestas communicatie

Klik op dit plaatje voor de inhoud en vormgeving van de krant

 

 

Benieuwd naar de precieze inhoud en vormgeving? Klik hiernaast op de afbeelding.

 

 

Per exemplaar van de Woonkostenkrant:
- € 0,59 voor leden van Aedes
- € 0,64 voor niet-leden

Meerkosten eigen versie:
- Het eigen logo op de voorpagina, en achterop een tekstbIok met informatie over je corporatie. Beide in jullie eigen huisstijlkleuren: € 925
- Het eigen logo op de voorpagina, en achterop een tekstbIok met informatie over je corporatie. Beide in zwart-wit: € 250

Afleverkosten per (kantoor)adres:
         0 -  2.500 exemplaren: € 30
 2.501 - 15.000 exemplaren: € 55
          > 15.000 exemplaren: € 80
Alle prijzen zijn exclusief btw.

De Woonkostenkrant online
Wil je jullie huurders liever informeren via jullie website? Dan kun je de Woonkostenkrant 2022 ook bestellen als bladerbare pdf. Wij hosten deze digitale versie van de Woonkostenkrant voor één jaar. Op jullie website plaats je een link naar dit bestand. Je kunt hiervoor deze illustratie gebruiken:


Klik met je rechtermuisknop op de illustratie en vervolgens op ‘Afbeelding opslaan als...’>> Hoe zorg je dat huurders de bladerbare pdf van de Woonkostenkrant op je website lezen? Lees hier de tips.

Kosten bladerbare pdf
Bestel je alleen een bladerbare pdf van de Woonkostenkrant? Dan is de prijs afhankelijk van het totale aantal verhuureenheden van jouw corporatie. De bladerbare pdf is gratis voor bestellers van de individuele papieren versie van de krant, als je voor 85% of meer van het totale woningbezit bestelt.

Bestellen
Ga naar de KrantenCalculator Woonkostenkrant 2022 voor een berekening van de kosten en om te bestellen.

Voorwaarden bestellen

 1. De minimumbestelling is 100 exemplaren. Wij verzoeken je vriendelijk om een hoger aantal bestellingen op 50 af te ronden.
 2. De Woonkostenkrant wordt op maandag 7 november, dinsdag 8 november en woensdag 9 november 2022 geleverd. 
 3. Alle bovengenoemde prijzen zijn exclusief btw.
 4. Aan deze krant kunnen geen rechten worden ontleend. De regelingen en bedragen die in deze krant worden genoemd, kunnen door nieuwe wettelijke regelingen wijzigen.
 5. Niets uit deze uitgave mag worden gebruikt of gepubliceerd zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Nestas communicatie. Ook het kopiëren van deze krant en het verspreiden en/of plaatsen op jullie website is niet toegestaan.

  De Woonkostenkrant is een uitgave van Nestas communicatie

Als je een bladerbare pdf van de Woonkostenkrant hebt besteld, wat doe je er dan mee? Zet je deze op jullie website en ga je ervan uit dat huurders de digitale versie van de Woonkostenkrant zelf vinden? Dat blijkt in de praktijk niet altijd te werken.

Hier volgen enkele tips om ervoor te zorgen dat jullie huurders de bladerbare pdf van de Woonkostenkrant kunnen vinden en lezen.

 1. Zorg dat de Woonkostenkrant duidelijk op jullie website te vinden is. Zet op de Homepage een duidelijke link naar de Woonkostenkrant. Je kunt hiervoor ook deze banner gebruiken.  Klik met je rechtermuisknop op de illustratie en vervolgens op ‘Afbeelding opslaan als...’

   
 2. Plaats de Woonkostenkrant in een rubriek met huurdersinformatie en/of op een pagina met meer uitingen en publicaties, zoals het bewonersblad van jouw corporatie. Een logische plek voor huurders dus.
 3. Besteed in jullie bewonersblad en/of nieuwsbrief aandacht aan de Woonkostenkrant. Vermeld daarbij de plek waar de Woonkostenkrant op de website te vinden is, of vermeld het internetadres van de pagina waar huurders de Woonkostenkrant kunnen vinden.
 4. Stuur je huurders een e-mail waarin je aangeeft dat je het belang van het beperken van de woonlasten onderstreept en dat jullie huurders meer informatie hierover kunnen vinden op de website van jouw corporatie.

Succes met deze tips!

Mocht je nog vragen hebben, dan kun je uiteraard contact opnemen met Nestas communicatie via (036) 530 77 00.

De Woonkostenkrant is een uitgave van Nestas communicatie


Veluwezoom 32   -  1327 AH Almere   -   T. 036 530 77 00    -   E. nestas@nestas.nl

Algemene voorwaarden    -   Privacyverklaring   

Copyright Nestas communicatie © 2018    -   Powered by Idas B.V. Internet & ICT    -   Sitemap    -   Inloggen