192

Huurkrant 2018

Banner Huurkrant 2018

De Huurkrant: nog bestellen? Vraag naar de mogelijkheden

De besteltermijn van de Huurkrant is verstreken. Mocht u de Huurkrant 2018 nog willen bestellen, vraag dan naar de mogelijkheden. Neem contact met ons op: (036) 530 77 00.

De Huurkrant is hét middel om uw huurders te informeren over de jaarlijkse huuraanpassing. De krant geeft uitleg over het huurbeleid van de overheid en woningcorporaties en geeft informatie over de jaarlijkse huuraanpassing, de huursombenadering, de inkomensafhankelijke huurverhoging, de bezwaarmogelijkheden, de huurtoeslag en passend toewijzen. 

Inhoud Huurkrant
>> Op pagina 1: zoals elk jaar een actueel artikel over de jaarlijkse huuraanpassing, de huursombenadering en een tabel over de inkomensafhankelijke huurverhoging. U kunt ook uw eigen artikel op de voorpagina plaatsen.

>> Op pagina 2, 3 en 4 komen artikelen die gaan over bezwaarmogelijkheden (ook indien de inkomensafhankelijke huurverhoging geldt), een interview met huurders over vrijwilligerswerk in ruil voor korting op de huur, de huurtoeslag, passend toewijzen en kaders met algemene, praktische informatie.

>> Feiten & cijfers verspreid in de krant versterken het beeld dat de huurder onderdeel is van een groter geheel (andere huurders; de corporatie; andere corporaties; geografisch - straat, wijk, buurt, dorp, stad; beleid overheid).

KLIK HIER VOOR DE BLADERBARE PDF VAN DE HUURKRANT 2018 EN LEES ALVAST DE ARTIKELEN! 

Eigen artikel in plaats van hoofdartikel
Hoeveel de huur omhoog gaat, verschilt bij corporaties. Het artikel op de voorpagina van de krant gaat daarom over huurbeleid in het algemeen en de kaders waarbinnen de huurverhoging mag worden vastgesteld. 

Wilt u uw huurders vertellen hoeveel huurverhoging zij kunnen verwachten en waarom? Of wilt u uw beleid rondom de huursombenadering/huurverhoging 2018 of passend toewijzen uitleggen? Dat kan met uw eigen artikel op de voorpagina, in plaats van het standaard hoofdartikel! 

Daaraan zijn geen extra kosten verbonden als u de individuele versie van de krant in kleur bestelt.Als u kiest voor een eigen artikel, dan vragen wij u het artikel uiterlijk donderdag 15 februari 2018 bij ons aan te leveren.

Waarom de Huurkrant bestellen?

 • alle belangrijke informatie is voor de lezer terug te vinden op één plek: de 4 pagina's van de Huurkrant, een handig naslagwerk
 • de teksten zijn begrijpelijk geschreven
 • de teksten zijn afgestemd op de laatste actualiteiten
 • de informatie is overzichtelijk weergegeven.


De Huurkrant is een gezamenlijke uitgave van Aedes vereniging van woningcorporaties en Nestas communicatie

De Huurkrant 2018 kunt u bestellen voor huurders van zelfstandige woonruimte. De Huurkrant 2018 zelfstandige woonruimte kent verschillende versies:

 • een algemene versie.
 • een individuele versie met uw logo op pagina 1 en een tekstkader (85 mm x 130 mm) op pagina 4 in kleur.
 • een individuele versie met uw logo op pagina 1 en een tekstkader (85 mm x 130 mm) op pagina 4 in zwart. Voordeel van een individuele versie is dat u als afzender duidelijk herkenbaar bent. 
   

De Huurkrant is een gezamenlijke uitgave van Aedes vereniging van woningcorporaties en Nestas communicatie

Schrijfstijl en vormgeving

 • De Huurkrant 2018 nodigt uit tot lezen. De teksten zijn duidelijk en spreken aan.
 • Illustraties verlevendigen de inhoud. 
 • De krant is uitgevoerd in full colour.
 • Het formaat is A3, gevouwen tot A4. De omvang is vier pagina’s. De krant wordt gedrukt op FSC-gecertificeerd papier.
   

De Huurkrant is een gezamenlijke uitgave van Aedes vereniging van woningcorporaties en Nestas communicatie

Aedes-leden betalen per exemplaar van de Huurkrant € 0,49
Niet-leden betalen per exemplaar € 0,54
Individuele versie eigen huisstijlkleuren* € 925
Individuele versie zwart* € 250
* Voor de volledige oplage

Afleverkosten per (kantoor)adres:
        0 -  2.500 exemplaren€ 30
 2.501 - 15.000 exemplaren€ 55
           > 15.000 exemplaren€ 80
Alle prijzen zijn exclusief BTW.

Bladerbare pdf
Sommige corporaties willen hun huurders liever informeren via hun website. Het is mogelijk de Huurkrant 2018 alleen als bladerbare pdf te bestellen. Wij hosten deze bladerbare pdf gedurende één jaar.

Als u de bladerbare pdf van de Huurkrant bestelt, dan zijn de artikelen die in deze krant staan bij ons op te vragen. U kunt deze artikelen gebruiken in bijvoorbeeld uw bewonersblad of nieuwsbrief.

>> Hoe zorgt u dat huurders de bladerbare pdf van de Huurkrant 2018 op uw website lezen? Lees hier de tips

Kosten bladerbare pdf
Indien u alleen een bladerbare pdf van de Huurkrant bestelt, betaalt u een prijs die afhankelijk is van het totale aantal verhuureenheden van uw corporatie. De bladerbare pdf is gratis voor bestellers van de individuele, papieren versie van de krant, als u voor 85% of meer van het totale woningbezit bestelt.

Bestellen
Ga naar de KrantenCalculator Huurkrant 2018 voor een berekening en om de krant te bestellen.
De besteltermijn van de Huurkrant is verstreken. Mocht u de Huurkrant 2018 nog willen bestellen, vraag dan naar de mogelijkheden. Neem contact met ons op: (036) 530 77 00.

Voorwaarden bestellen
1. De minimumbestelling is 100 exemplaren. Wij verzoeken u vriendelijk om een hoger aantal bestellingen op 50 af te ronden. 
2. De Huurkrant 2018 wordt op dinsdag 3 april 2018, woensdag 4 april 2018 en donderdag 5 april 2018 uitgeleverd.
3. Alle bovengenoemde prijzen zijn exclusief BTW. 
4. Aan deze krant kunnen geen rechten worden ontleend. De regelingen en bedragen die in deze krant worden genoemd, kunnen door nieuwe wettelijke regelingen wijzigen.
5. Niets uit deze uitgave mag worden gebruikt of gepubliceerd zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgevers (Aedes en Nestas communicatie). Ook het kopiëren van deze krant en het verspreiden en/of plaatsen op uw website is niet toegestaan.


De Huurkrant is een gezamenlijke uitgave van Aedes vereniging van woningcorporaties en Nestas communicatie

Als u een bladerbare pdf van de Huurkrant heeft besteld, wat doet u er dan mee? Zet u deze op uw website en gaat u ervan uit dat huurders de digitale versie van de Huurkrant zelf vinden? Dat blijkt in de praktijk niet altijd te werken.

Hier volgen enkele tips om ervoor te zorgen dat uw huurders de bladerbare pdf van de Huurkrant kunnen vinden en lezen.

1. Zorg dat de Huurkrant duidelijk op uw website te vinden is. Zet op de Homepage een duidelijke link naar de Huurkrant 2018.

2. Plaats de Huurkrant 2018 in een rubriek met huurdersinformatie of op een pagina waarop meer uitingen en publicaties staan, zoals het bewonersblad van uw corporatie. Een logische plek voor huurders dus.

3. Besteed in uw bewonersblad en/of nieuwsbrief aandacht aan de Huurkrant 2018. Bijvoorbeeld in een artikel dat gaat over de jaarlijkse huurverhoging 2018, en vermeld daarbij de plek waar de Huurkrant op de website te vinden is, of vermeld het internetadres van de pagina waar huurders de Huurkrant kunnen vinden.

4. Stuur uw huurders een e-mail waarin u aangeeft dat zij een huuraanzeggingsbrief hebben gekregen, en dat de huurder meer informatie over het huurbeleid van de overheid, bezwaarmogelijkheden, huurtoeslag en passend toewijzen kan vinden in de Huurkrant die op de website staat van uw corporatie.

Succes met deze tips! Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u uiteraard contact opnemen met Nestas communicatie via (036) 530 77 00.


De Huurkrant is een gezamenlijke uitgave van Aedes vereniging van woningcorporaties en Nestas communicatie


Jool Hulstraat 1    -   1327 HB Almere    -   T. 036 530 77 00    -   E. nestas@nestas.nl

Algemene voorwaarden    -   Privacyverklaring   

Copyright Nestas communicatie © 2018    -   Powered by Idas B.V. Internet & ICT    -   Sitemap    -   Login